Ari Behn

Litteratur
6th september 2019

Ari Behn ble en tid regnet som en av Norges mest lovende forfattere. De senere årene har han imidlertid fått mer oppmerksomhet for privatlivet enn forfatterskapet. Hva hendte egentlig med Ari Behn?

Ari Behns bakgrunn

Ari Behn ble født i Danmark, og bodde som liten der og i England. Allerede før skolealder kom han og familien imidlertid til Norge, først til Nord-Norge og så til Østlandet der han gikk på Steinerskolen i Moss. Som ung voksen hadde han en noe retningsløs livsførsel, med diverse studier, jobbing som bartender, og reising over store deler av verden.

Gjennombruddet som forfatter kom med novellesamlingen “Trist som faen”, som kom ut i 1999 og utrolig nok solgte over 100 000 eksemplarer, noe som er ganske unikt for denne typen litteratur. Noe av salget var nok relatert til at Ari Behn gikk inn i et forhold med prinsesse Märtha Louise, og etter hvert giftet seg inn i kongefamilien.

Kreativ tørke

Suksessen varte imidlertid ikke evig, hverken i forfatterskapet eller samlivet. Ari Behn har ikke greid å følge opp suksessen fra debututgivelsen, og nå er han også skilt fra prinsessen. Kan det bety at han nok en gang vier seg til kunsten og endelig kan følge opp sitt betydelige potensial?

culture