Kulturopplevelser for de fleste

Litteratur
28th september 2019

Heldigvis er det slik at folk er ulike, og liker forskjellige ting. Det gjelder også når vi snakker om kultur og kulturopplevelser. Det er nesten umulig å ikke like kultur, da det finnes noe for absolutt alle. Her skal vi gå gjennom noen av de mest populære kulturopplevelsene.

Kino

Å dra på kino kan være en stor begivenhet, selv om du nå kan se film hjemme og på mobilen – er det noe ekstra spesielt med å se en spillefilm på storskjerm. Gjerne med popkorn og en stor brus som snacks til filmen. Filmer med spesialeffekter kommer alltid til å være en bedre opplevelse på stor skjerm enn på liten skjerm, og derfor kommer nok ikke kinoen til å dø ut med det aller første.

TV-serier direkte i stua

Noen ganger det faktisk sånn at du ikke har lyst til å forlate sofaen, og da er det jo fantastisk at utvalget av TV-serier er bedre enn noen gang, og at du se dem uten å bevege seg en centimeter. Men for noen er det jo klassikerne som teller, og da er det en gladnyhet at Seinfeld kommer til Netflix om ikke altfor lenge. Du kan selvsagt også se Netflix på mobilen din, med eller uten iphone 11 og tilbehør, om du ønsker det.

Teater

Å dra på teater blir ofte oppfattet som høykultur, og selv om det ofte stemmer – trenger det ikke å være sånn. Det finnes mange slagere på norske kulturscener, inkludert kabaret og musikaler – som svært mange nordmenn er glade i. Er du i Oslo burde, du sjekke ut Det Norske Teatret som alltid byr på kvalitet på scenen, og alle stykkene er på nynorsk.

Fotballkamp

Fotball er også kultur, og for mange er søndagens fotballkamp høydepunktet i uka. Men det er ekstra gøy når Norge spiller landskap, og den neste kampen mot Spania er utsolgt – så populære er nemlig det norske fotballandslaget nå for tiden. Men det er ikke bare herrene som er i vinden, de norske fotballjentene gjør det også veldig bra – og opplever en interesse som aldri før. Det er veldig morsomt for norsk damefotball, og alle som følger med på den.

Konserter

En slik liste er jo ikke komplett uten å nevne konserter. Over det ganske land drar folk på konsert – hver eneste dag i uka. Det kan være store navn, som Taylor Swift som kommer til Norge om ikke altfor lenge, eller det kan være mindre band som ikke har slått igjennom enda. En ting er i alle fall sikkert, og det er at det finnes konserter i alle sjangrer for alle slags typer folk. Uansett om du liker pop eller rock, visesang eller country, så finnes det garantert en konsert eller tre for deg.

culture