Hva betyr kultur for deg?

Kunst
14th august 2019

Verden er et enormt sted, der befolkningen forsetter å vokse. Vi begynner å nærme

oss 8 milliarder mennesker på jorda (2019), som er både utrolig og skremmende. At globalisering blir mer utbredt er ingen stor overraskelse, da mennesker emigrerer og immigrerer til ulike land. Forskjellige nasjonaliteter og kulturer mikses, og det er enklere å bli inspirert av andres tradisjoner enn noen gang før. Dette kan bli sett på som en positiv eller negativ ting, men hva betyr egentlig kultur for deg?

Stolthet ovenfor landet

Å være stolt over sitt hjemland er en uuttalt regel alle vet eksisterer. Selvfølgelig må du ikke følge den, da vi har ytringsfrihet i Norge, men du slipper ikke unna kritikken som følger. Alle skal være stolt over fedrene deres, som er en verdi nordmenn verdsetter høyt. Kulturen, som inkluderer blant annet mat, kunst, vitenskap og religion, er en viktig del av å være norsk, og for mange må den opprettholdes.

Tradisjoner som må følges

Kanskje du ikke bryr deg om nasjonalisme, og det er ikke uvanlig i det politiske klimaet i dag. Du synes likevel at tradisjonene som har gått gjennom flere generasjoner må vernes, fordi det var de som deltok i å danne landet vi kjenner i dag. Ski, fisking og turer i naturen med sko fra Ecco er betydelige deler av det norske utelivet, mens påske, 17. mai og julaften er dager som må feires hvert eneste år. Poteter, risgrøt og Grandiosa er mat vi ikke går lei av, og rivaliseringen mellom oss og Sverige handler hovedsaklig om ski. Meningen om hvilken del av kulturen som er viktigst skiller seg fra person til person, men vi kan alle være lykkelig for å bo i Norge.

Vanskelig å vite

Når du ikke er oppvokst i det typiske norske miljøet er det vanskelig å ha noen sterke meninger om kultur. Kanskje immigrerte foreldrene dine til Norge for å finne seg et bedre liv, men de var redde for å bli sett på som fremmede og holdt seg for det meste sammen med folk med samme bakgrunn og kultur. Dette er en vanlig mentalitet å ha, og det kan skape unødvendige rifter i samfunnet. Selv om du ikke vet mye om den norske kulturen vet du at det er viktig å ta vare på andre, som er en god kvalitet et menneske kan ha.

Konklusjon

Kultur vil alltid være her. Den endrer seg stadig, men den er like norsk som den var fra før av. Verden vokser, og mennesker fra mange forskjellige land har deltatt og bidratt i det norske samfunnet. Å være stolt over landet sitt er noe vi alle kan være til tider, selv om vi får lov til å være uenige med politikerne.

culture