Kulturopplevelser i utlandet

Litteratur
5th august 2019

Ja, Norge er full av fantastiske kulturopplevelser – men det er likevel noe helt spesielt ved å oppsøke kulturelle arrangementer når du er på ferie i utlandet. Verden har mye å by på når det kommer til kulturfeltet, så det er massevis å velge av – uansett preferanser.

Om du skulle trenge å låne noen ekstra kroner til turen, kan du gjøre det fra en aktør som centum.no, men det trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt å dra på en slik tur. Mange museer er for eksempel gratis å besøke, og Tate Modern i London er et godt eksempel på det. Under får du litt inspirasjon til din neste kultur-tur!

Konserter

Det er mange nordmenn som reiser til utlandet for å få med seg favorittartisten, det kan være Madonna som spiller i London eller Bob Dylan som går på scenen i Stockholm. Hvis det er mulig burde du reise med tog, da dette er mer miljøvennlig enn å reise med fly. Men du bør være klar over at det er mange byer på kontinentet som det er litt knotete å komme seg til med tog, så du burde sjekke reiseruten før du eventuelt bestiller. Det er utrolig kjedelig å ikke rekke fram til å drømmekonserten i tide.

Kunst

Er du et ekte kunstmenneske? Da er det mye fantastisk kunst å se, og du må dessverre reise ut av landet for å få med deg mye av det. Du kan besøke en storby, og ta museumsrunden – ellers kan du reise til Art Basel og være i sentrum av kunstmekka. Det er noen som prøver å få Art Basel til Norge, men det er den originale kunstmessa som er verdt turen. Hvis du bestemmer deg for å reise, kan du forvente spektakulær kunst, og massevis av rike mennesker som ikke er redde for å bruke pengene sine på malerier og andre kunstverk. Hvis du ikke er millionær selv, kan du altså ikke forvente å ha med kunst hjem i bagasjen. Men det er likevel en stor opplevelse for alle som er glade i kunst.

Teater

Det er få ting som slår en langhelg med teater, og her er det to byer som virkelig står fram som favoritter. Den ene er London, og den andre er New York. På teaterscenene i disse byene settes teatertrender som følges verden over, og Book of Mormons er et godt eksempel på dette. Den populære publikumsfavoritten kom til og med til Norge. Hvis du ønsker å vite hva som er nytt på teaterfronten bør du altså ta deg en tur til en av disse storbyene, så kan du skryte av å ha sett de beste forestillingene lenge før de kommer hit til lands.

culture