Kulturferie med elbil

Litteratur
11th desember 2021

Det er masse gøy man kan finne på når man skal reise på kulturferie i Norge, og det lønner seg selvsagt å reise med elbil. Da reiser man miljøvennlig, men har mer frihet enn offentlig transport gir. Det er en ekte vinn-vinn-situasjon, med andre ord.

Det er derimot en del feller du må unngå når du skal på elbil-tur. Og det handler selvsagt om lading og batteri.

Pass på at du vet hvor du kan lade på veien, og lad opp batteriet hjemme før du drar. Da kan en god Ladeboks komme godt med, og visste du at toppmodellen fra Easee er en av de beste på markedet? Den er også utrolig stilig, og den kommer i flere farger. Det er sikkert noe du som er opptatt av kultur vet å sette pris på.

Hvor bør du dra?

Visit Norway anbefaler mange sterke kulturdestinasjoner i Norge, og på deres lister står det alt fra stavkirker til skulpturparker, designhoteller til matopplevelser. Det er, med andre ord, massevis av ting du finner på hvis du er glad i kultur – og legger ferien din til Norge.

Selv om hele landet byr på fantastiske opplevelser, er det ingen tvil om at det Oslo som er Norges kulturhovedstad – og at det er her du finner de virkelige skattene.

Steder du bør besøke i Oslo

Operaen er et absolutt høydepunkt når du skal besøke Oslo. Og selve bygget, som er designet av Snøhetta, er like mye en attraksjon som oppvisningene på hovedscenen. En tur til Oslo er rett og slett ikke komplett uten en selfie på operataket.

En tur innom Oslos mange museer hører også med. Hvis du først skal innom operaen ligger det nye Munch-museet kun et lite steinkast unna. Bygget har fått mye kritikk, men selve kunsten er verdt turen likevel. Andre kunstmuseer du bør besøke i hovedstaden er Astrup Fearnley og Henie Onstad.

Videre kan en tur til Vigelandsparken være gull verdt. Den fantastiske skulpturparken på Frogner sier hei til en drøss med turister hvert eneste år, men også lokale Oslo-borgere er glade i denne parken. Hvis du tar med deg en piknik-kurv kan du gjerne bli værende her i flere timer, hvis været tillater det selvsagt.

Til slutt bør vi også nevne en del mindre kjente steder, som Dansens hus på Vulkan. Hvis du tar turen innom her, bør du samtidig stikke innom mathallen. Det er det perfekte stedet for lunsj eller en tidlig middag. Her selger de også flere norske osteskatter, som Kraftkar, og dette er norsk matkultur på sitt alleer beste.

Et annet mindre kjent sted er teaterscenen Trikkestallen på Torshov. Her finner du forestillinger for både store og små, og det er lett å få parkeringsplass til elbilen din. Hvis du blir stående over natten, kan det være kjekt å vite at Trikkestallen ligger i nærheten av noen av Oslo beste barer. Da snakker vi om steder som Lasarett og Albatross, to steder som du garantert ønsker å beske igjen og igjen. Så hyggelig er det der!

culture