Hvordan nyte mer lokal kultur?

Litteratur
24th mai 2021

Det er jo sånn at når vi reiser rundt omkring i verden, blir hovedstedene mer og mer like. Man finner de samme butikkene og de samme restaurantene nesten uansett hvor man drar. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan nyte mer lokal kultur, men vi skal fokusere på området du holder til i nå!

Hva er lokale restauranter?

Det finnes nok en rekke kjeder der du bor, men hvorfor ikke prøve en lokaleid restaurant? Kanskje de selger norsk husmannskost eller kanskje du til og med finner en foodtruck for eksempel? Når du drar på en lokal restaurant, vil du støtte lokalt næringsliv, noe som gjør at du støtter lokal kultur. Det er også derfor vi anbefaler at du prøver deg på Bondens Marked når det arrangeres eller ser hva REKO-ringen har å tilby.

Arrangementer

Det å sjekke ut hva som skjer lokalt i forhold til arrangementer er også noe du kan gjøre. Vi anbefaler at du holder deg oppdatert på hva som vises på teateret eller hvilken kunstutstilling som er på ditt lokale museum. Du kan også støtte lokale museum ved å bli medlem, der du vil bli invitert på eksklusive arrangementer og få tilgang til annet snacks!

Benytt deg av fasilitetene

Det finnes så mange måter du kan vise at du bryr deg om den lokale kulturen. Du kan bli med i lokalpolitikken, du kan melde deg som besøksvenn eller du kan melde deg frivillig hos en kulturorganisasjon. Det å være med på lokal kultur gjør at du som person føler deg mer knyttet til området du bor i.

Du kan også ta deg tid til å lese deg opp i historien til området du bor i. Det gjør også at du støtter den lokale kulturen ved at du kan fortelle historiene videre!

culture