Klar for kulturell familieferie? Kjøp nye klær til barna!

Litteratur
17th juni 2021

Sommeren byr gjerne på flotte kulturopplevelser. Sjekk at barna har alt de trenger slik at de er riktig kledd for ferien. Dersom de mangler noe, kan det alltids kjøpes inn på nett!

Kjøp klær fra kjente merker

Før vi går inn på hvordan barna bør være kledd til ulike anledninger, vil vi gjerne gi deg en anbefaling. Dersom du er opptatt av kvalitet bør du sjekke ut Kids Brand Store, når du skal handle til barna dine. Her finner du noen av markedets mest kjente og populære merkeklær. Noen eksempler er Lyle & Scott, Fred Perry og Tommy Hilfiger. Du finner også mer sporty merkeklær av typen The North Face, Peak Performance og Adidas. Med andre ord kan du finne alt fra fine selskapsklær som sommerkjoler og lekre skjorter, til jakker og bukser som passer til en aktiv ferie. De fleste butikker som selger barneklær fokuserer på bestemte aldersgrupper, men Kids Brand Store har klær som passer for både barn i barneskolealder og ungdommer.

Endelig ferie!

På grunn av koronarestriksjoner og innreiseregler, velger de fleste å feriere i Norge i år. Hva med å ta med barna med til dyreparken, på sommerfest i det lokale grendehuset eller på en teaterforestilling?

Klær til enhver anledning

De fleste aktivitetene dere har planlagt i sommer faller inn under en av disse tre kategoriene:

  • Kulturelle begivenheter
  • Aktive opplevelser
  • Bursdager og bryllup

Særlig når det gjelder kulturelle arrangementer er det greit å være litt obs på uskrevne klesregler. Dersom dere får sjansen til å dra på et større arrangement i sommer som en teaterforestilling eller en tur i operaen, er det lurt å ha i bakhodet at man gjerne skal kle seg litt pent. Skal dere på en mer aktiv ferie, er det lurest å gå for sporty og behagelige klær. Når det gjelder bursdager og andre feiringer som bryllup, er det viktig å kombinere det å se fin ut med noe praktisk. Slik kan barna kose seg og leke med hverandre.

Valg av farger

Avhengig av barnas alder er det lurt å gjøre gjennomtenkte fargevalg når du kjøper klær til dem. Barn skal kunne løpe rundt og ha det gøy, uten at du skal bekymre deg masse for klærne de har på seg. Siden merkeklær er av særlig god kvalitet, er de også noe dyrere enn i kjedebutikken. Derfor er det naturlig å bekymre seg litt mer for disse plaggene. Er du redd for at barna dine skal bli skitne, kan det være greit å gå for mørke farger. Da er det ikke verdens undergang om skjørtet eller penbuksen blir litt møkkete.

Større barn og ungdommer er gjerne mer forsiktige, da klær ofte er en viktig identitetsmarkør for dem. Dersom tolvåringen ber om å få ha på seg en hvit kjole, bør du la henne vise at hun klarer å ta ansvar for plagget selv. Barn i denne alderen forstår konsekvenser, og vet at klær kan bli ødelagt om de ikke tar godt vare på dem.

culture