Kulturlivet og utseende

Litteratur
31st mars 2021

Denne artikkelen forsøker å gi et ærlig og objektivt inntrykk av hva som kreves for å lykkes i dagens kulturliv. Selvfølgelig er det noen mennesker som er så kreative og dyktige at de kan gjøre stor suksess bare gjennom å skrive eller male. Men, realiteten er for det første at det er mange kunstneriske og skapende mennesker der ute. Dernest er det slik at veldig mange av jobbene i dagens kulturliv handler mer om tilrettelegging og sosiale ferdigheter enn om utøvende kunst. Enten man skal fylle den ene eller den andre rollen er det i hvert fall veldig viktig å bli lagt merke til.

Dagens kulturliv

Det er ikke så lett å være kunstner eller kulturmenneske – kulturarbeider som det nå ofte kalles – i dagens samfunn. Man snakker gjerne om en kunstnerelite eller en intellektuell elite, men realiteten er at de aller fleste som jobber med kunst og kultur tjener ganske lite og lever nokså marginalt sammenlignet med mange andre i Norge. Behovet for oppmerksomhet og å kunne profilere seg selv er derfor helt avgjørende. Det sier sitt at selv Øde Nerdrum, tungt forankret i sin fars virksomhet som verdenskjent kunstner, likevel må stille opp på reality-TV for å skape blest om egen person.

Utseende og selvtillit er viktig

I dagens visuelle kultur er det også slik at utseendet har blitt viktigere enn før. Mange har merket det på grunn av de stadige Zoom- og Teams-møtene, men realiteten er at betydningen av ansikt og kropp har blitt stadig viktigere over tid. At samfunnets bærende ideologi tilsier nettopp det motsatte har tilsynelatende liten effekt på denne utviklingen, som drives av blant andre teknologiske og kommunikative faktorer. Vi ser derfor at løsninger som for eksempel brystoptimalisering blir stadig vanligere. Du kan lese mer om dette på https://motiva.health/no/, men kort fortalt innebærer brystoptimalisering simpelthen at man setter inn toppmoderne implantater designet og tilpasset en kvinnes egne ønsker og behov. For mange kvinner kan dette være akkurat det som gir selvtilliten til å ta føringen i byens kulturliv.

I dag er det ikke lenger noen skam å gjøre små justeringer på utseendet for å gjøre seg selv mer sikker og attraktiv. Slike løsninger har et potensial som ikke kan benektes, for se bare hvor mange som allerede har tatt det valget.

culture