Musikere som døde som unge bohemer

Litteratur
22nd april 2021

Det velkjente ordtaket Only The Good Die Young er en slag hyperbolsk motsetning. Men det viser seg også å være sant, spesielt når det gjelder musikk og kultur. Nå har vel de fleste hørt om Marius Müller, Janis Joplin og Kurt Cobain, men det er mange flere som ente livet så alt for tidlig.

Det er ganske spennende å høre om disse artistene, fordi de var både annerledes og ekstraordinære. De var fantastiske musikere og kunstnere av alle slag. I første omgang vil jeg ta dere med til California, og den virtuose unge mannen Jeff Buckley.

Jeff Buckley

Jeff var en skolert musiker som slo gjennom med albumet Grace. De fleste kjenner igjen låta Halleluja fra albumet. Det er derimot sanger som Grace, Lilac Wine og Lover som virkelig tok oss med storm den gang på 90-tallet.

Jeff trakterte mange instrument, men kjennetegnes mest for sin unike stemmeprakt. Han døde i en drukningsulykke bare 30 år gammel. Han var også et moteikon, med sin tidløse frisyre. For å lykkes må man skille seg ut, enten det er stemmeprakt eller hårfrisyre og på www.nordichair.com kan også du få hår som en berømt artist.

Lesane Parish Crooks

Det egentlige navnet til 2pac eller Tupac Shakur som han egentlig ble kjent som. Rapperen levde et hardt og utsvevende liv med narkotika og ville fester. Han var også stadig i konflikter med motstridende bander.

Men det var musikken han ble mest kjent for. Låtene hans ble populære på begge kystene, selv om dette var svært problematisk mellom de to bandene Death Row Records og Bad Boys Records. Men musikk kunne de lage. Og 2pac sine majestetiske rap-låter kan vi spille av den dag i dag. Låtene Changes og California Love blir for alltid husket. 2pac døde som følge av en driveby-shooting, men har flere ganger både beskutt og blitt skutt på. Han ble bare 25 år gammel.

LIsa Nicole Lopes

Noen lever hardt, andre dør hardt. Lisa Left Eye Lopes var kjent fra gruppen TLC, som utgjorde trioen T-boz og Chilli sammen med henne. TLC var egentlig et strøkent band, men heftige rytmer preget låtene deres. Det var sanger som Creep og Waterfalls som var på eteren hele tiden. Lisa var gruppas rapper, med et tøff og rappkjefta stil.

Lisa har aner fra Latin-Amerika, og det var på en reise til Honduras at ulykken var ute. Lisa døde momentant i møtet med lastebilen kun 30 år gammel. Dessverre er det mange artister som dør unge, men for en fest vi fikk.

culture