Øyafestivalen

Musikk
15th april 2019

Øyafestivalen er en av de store og populære festivalene i Norge, alltid behørig dekket i Natt og dag og andre publikasjoner som dekker musikk i Norge. Den årlige festivalen arrangeres ikke lenger på Øya, men heller i Tøyenparken i Oslo fordi arrangementet etter hvert har blitt så stort.

Fem dager fest

Øyafestivalen er et av augusts store høydepunkter for alle som elsker pop og rock.

Festivalen varer nesten en hel uke, med både klubbdag og fire parkdager. Antall artister kan totalt komme opp mot 300, mens antallet besøkende har nærmet seg 100 000 på det meste. Både artistene og publikum kommer både fra Norge og utlandet, og de mange tilreisende gjør dette til en av Nordens store musikkbegivenheter.

I tillegg til det som skjer i Tøyenparken og på klubbene viser mange mindre artister seg frem på Øyanatt, på Camp Indie eller i Skateparken. Dette er i tråd med festivalens røtter, siden den startet opp i et musikkinteressert miljø på utesteder som Paragrafen og Last Train i Oslo.

Mange store artister

Blant de store artistene som har preget festivalen finner vi Arctic Monkeys. Arctic Monkeys er et ledende indierockband fra England som passer perfekt inn i Øyafestivalens profil, som tross mange konvensjonelle band fortsatt har en viss alternativ edge. Et annet alternativt band som skapte mye blest og oppmerksomhet rundt festivalen er Flaming Lips.

Også verdensstjerner som Kanye West har dukket opp på Øyafestivalen. Det er krevende å overføre West slepne musikk til et liveformat, men han gjorde stor suksess på Øya og skapte mye oppmerksomhet rundt festivalen. Grandiost og pompøst var det, men han gi virkelig alt for å publikum en opplevelse de sent vil glemme.

culture