Roy Lichtenstein

Litteratur
26th mai 2020

Det finnes en rekke kunstnere der ute som har satt et stort preg på kunsthistorien, Roy Lichtenstein er absolutt en av disse. Noen av bildene hans blir solgt for flere titalls millioner kroner den dag i dag. Så populær er denne artisten!

Hvem var Roy Lichtenstein?

Han ble født i 1923 i New York, USA, og fikk tidlig en interesse for kunst. Han regnes som en av de største innen såkalt pop-kunst. Det han er mest kjent for er måten han forstørret enkelttegninger til å utgjøre store kunstverk. Han var populær på samme tid som Andy Warhol var. Dette er en tid som fortsatt regnes som ikonisk i nåværende tider. Han døde i 1997 da han var 73 år gammel, noe som skapte stort inntrykk i New York.

Det er utrolig fascinerende å bla gjennom katalogen hans, fordi den er veldig spesifikk og veldig ham. Han har en kunststil som er utrolig lett å kjenne igjen.

Hvem henter inspirasjon fra Roy Lichtenstein?

Det er faktisk en rekke mennesker som kler seg ut som motivene i bildene til Roy Lichtenstein på Halloween. Dette fordi partysminke fra partyking.no kan brukes til å forvandle deg til en tegneseriefigur. Det finnes massevis av inspirasjon som gjør at du kan skape din egen stil.

Dette er en kunstner som er lett å gjenkjenne bare ved å se på bildene hans. Det er noe svært sjarmerende, men samtidig veldig enkelt ved disse bildene som gjør at de fremdeles er aktuelle i dag. Det finnes fortsatt malerier som blir solgt på kunstmarkedet. Hvis du har nok penger til å kjøpe, hvorfor ikke slå til? Dette er utvilsomt en kunstner som det anbefales at du gjør deg bedre kjent med.

culture